De 5-daagse excursie reis naar het Teutoburgerwoud staat nu, onder voorbehoud van wijzigingen, gepland op 13 tot en met 17 september 2021

Hieronder een uitgebreide beschrijving van deze 5-daagse excursie reis naar het Teutoburgerwoud zoals het gepland was op 11 mei tot en met 15 mei 2020

Dag 1: Vertrek en bezoek Dom en Paderborn We vertrekken vanochtend vanaf de opstapplaats richting Paderborn. Net voordat we de grens oversteken krijgen we een kopje koffie/thee (2x) met iets lekkers. Hierna rijden we verder naar Paderborn waar u vanochtend deze prachtige stad gaat verkennen. Met een wandeling -onder leiding van een gids/gidsen en aangepast voor senioren- door de binnenstad maakt u kennis met Paderborn door de eeuwen heen: de middeleeuwse keizerpalts, de imposante Dom en het beroemde raadhuis uit de Wezerrenaissance liggen niet ver van elkaar. Na deze wandeling bent u nog even vrij in het centrum voor een hapje/drankje. Na dit bezoek rijden we via binnenwegen naar ons hotel. Hier worden we hartelijk ontvangen met een welkomstdrankje. Na het diner is de avond ter vrije besteding.

Dag 2: Na het ontbijt heeft u de keuze; een wandeling door het bos naar de indrukwekkende Externsteine (ca. 1,5 km) of per touringcar. Er zijn mythes dat de Externsteine als cultusplaats een grote rol speelde bij Germaanse stammen maar bewijs daarvoor is niet gevonden. Ieder jaar komen druïdes, heksen en aanbidders van Keltische goden hier de zonnewende vieren. In de middeleeuwen kreeg het een religieuze functie. In de ingehakte ruimtes in de stenen werd een kerk geplaatst en lange tijd trokken de rotsen pelgrims. Hierna gaan we een bezoek brengen aan het imposante Hermannsdenkmal. Onderweg stoppen we vandaag ook voor “Kaffee mit Kuchen” (koffie/thee met taart). Het standbeeld van de Germaanse held Hermann is kolossaal. Zijn zwaard is 7 meter lang. Zijn tenue verraadt dat hij in dienst was van de Romeinen. Na ons bezoek aan de Hermannsdenkmal rijden we naar het stadje Bad Salzuflen, bekend om zijn zoute bronwater vol mineralen, zijn vele groen, zijn smalle zijstraten en de vele historische gebouwen. We maken een mooie tour door de stad met een toeristentreintje. Hierna bent u vrij om het stadje te bezoeken of te genieten van een terrasje. Hierna rijden we terug naar het hotel waar de hotelier een wederom een heerlijk diner serveert. De avond is ter vrije besteding.

Dag 3: Na het ontbijt bent u nog even vrij om van het hotel en haar faciliteiten te genieten (gebruik binnenzwembad, welness is voor gasten namelijk gewoon inbegrepen) of wandel direct tegenover het hotel het bos in of een lekker kopje koffie in de serre. We vertrekken omstreeks 11.30 uur naar Minden. Onderweg zien we de mooie omgeving en maken vandaag ook een stop voor een lekkere lunch. Eenmaal in Minden zien we schepen die over een brug varen… Dit fascinerende aanblik trekt al jaren bezoekers naar Minden. Naast de brug, die het Mittellandkanaal over de Wezer voert, is de schutsluis uit 1914 de sterkste bezoekersmagneet. Ook is er parallel aan de oude sluis een nieuwe schutsluis gebouwd. Met behulp van de schutsluis trotseren watervoertuigen een hoogte van wel 13 meter! Een bijzonder gezicht en uiteraard gaan wij aan boord dit aanschouwen. Tijdens een mooie tocht over het water zien we het indrukwekkende monument van dichtbij laten zien. Bezoekers kunnen via een goed bewegwijzerde rondweg of tijdens gegidste rondleidingen kennis maken met de 100 jaar oude kanaalbrug. Na deze heerlijke dag rijden we terug naar het hotel waar de hotelier met het diner op u wacht. Na het diner organiseert het hotel een gezellige muziekavond. Gaat u vanavond met de voetjes van de vloer?

Dag 4: Na ons ontbijt rijden we naar een plaatsje waar iedereen wel eens van heeft gehoord: Hameln. Onderweg nemen we nog een Kaffee mit Kuchen. Wie kent niet het bekende verhaal over de rattenvanger van Hameln? We beginnen de ochtend met een mooie stadswandeling onder leiding van een gids (Nederlandstalig, mits beschikbaar). Een wandeling door de binnenstad is al een attractie op zich. De oude binnenstad van Hamelen wordt een juweel van de Weserrenaissance genoemd. We zien over de geschiedenis van stad van de rattenvanger, zoals bijvoorbeeld het rattenvangerhuis uit 1602 met de inscriptie van de kinderuittocht – waarschijnlijk het bekendste historische evenement in Hamelen. Hierna bent u vrij om te lunchen en het stadje even zelf te verkennen. Vanmiddag bezoeken we een authentieke glasblazer in Hameln. Na ons bezoek rijden we terug naar het hotel voor het diner en een gezellige, laatste avond samen.

Dag 5: Nadat u de dag goed bent begonnen met het uitgebreide ontbijtbuffet nemen we afscheid van Waldhotel Bärenstein. We rijden naar het prachtige plaatsje Soest in Duitsland. In een gezellig en bijzonder restaurant gaan we aan tafel voor een heerlijke streekschotel met diverse lokale vlees- en kaassoorten. Na geproefd te hebben van al deze lekkernijen bent u nog even vrij in het gezellige stadje Soest, niet te verwarren met ‘onze’ Soest. Soest heeft heel wat te bieden op het gebied van monumenten, kunst en cultuur, mooie stadsgezichten en de bijzondere stadstuinen. De stadsmuur staat nog voor driekwart overeind, hoewel er nog maar een van de acht poorten bewaard is. In deze Osthofenpoort is nu het stadsmuseum gevestigd. Van de 28 bijzondere kerken noemen we hier alleen de Dom met in de Romaanse toren, die geldt als de mooiste van Duitsland, het Dommuseum.

Hierna vertrekken we richting Nederland waar we onze mooie reis afsluiten met een 3-gangendiner. We komen in de vroege avond aan op uw opstapplaats en zit de reis er helaas alweer op.

Waldhotel Bärenstein ligt in de plaats Horn-Bad Meinberg, op slechts 15 minuten lopen van de Externsteine-rotsformatie. Het hotel is recentelijk overgenomen door een gedreven, jonge Duitse hotelier met een Nederlandse manager. Het biedt gratis een wellnesscentrum met een zwembad en Wifi. Het hotel biedt zeer ruime kamers met een kluisje en een minibar. Sommige kamers hebben een balkon of een terras en zijn per lift bereikbaar. U kunt gratis gebruikmaken van de fitnessruimte en spa van het Bärenstein, met een stoombad en een sauna. Ook kunt u ter plaatse ook spa- en schoonheidsbehandelingen boeken. Het restaurant heeft een serre en serveert regionale, verse maaltijden en ‘s ochtends een zeer uitgebreid en vers ontbijt. Er is ook een biertuin en een terras. Het hotel heeft tevens een bar met open haard. Alle kamers zijn per lift bereikbaar en beschikken over een douche (niet douchen in bad). Wij organiseren voor u een gezellige muziek- en dansavond. 

Reissom per persoon: € 429,00 per persoon. 1-persoonskamertoeslag € 70,00 per persoon/per verblijf.
Bovenstaande prijzen zijn inclusief:

– Vervoer per luxe touringcar, service en begeleiding van onze ervaren chauffeur/ tevens reisleider;
– 4 nachten in het 4**** sterren Walhotel Bärenstein o.b.v. tweepersoonskamers;
– Welkomstdrankje en gezellige muziekavond;
– Koffie/thee (2x) en iets lekkers op heenreis;
– 4x uitstekend en uitgebreid ontbijtbuffet, 4x diner in restaurant van uw hotel;
– 1x lokale streekschotel (lunch) in gezellig restaurant op dag 5 (incl. koffie/thee);
– 1x lunch op dag 3 (incl. koffie/thee);
– 2x koffie/thee met iets lekkers tijdens de reis op dag 2 en 4;
– Bezoek en entree Externsteine en Hermannsdenkmal;
– Rondrit toeristentreintje Bad Salzuflen & vrij bezoek Bad Salzuflen;
– Minden en rondvaart over de Wezer en kanaalbrug;
– Bezoek Hameln, inclusief stadswandeling en bezoek/ entree glasblazerij;
– Bezoek Paderborn, inclusief stadswandeling met gids;
– 3-gangendiner ter afsluiting;
– verzorgings- en verblijfskosten chauffeur/ reisleider, parkeerkosten, excursiekilometers, Duitse   Steuer en BTW; toeristenbelasting, calamiteitenfonds en reserveringskosten.

Exclusief: 1-persoonskamertoeslag, overige verzorging, niet genoemde entreegelden, uitgaven van persoonlijke aard en fooien. U dient zelf een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten !!!!

Voorwaarden voor aanmelden

  • U bent lid of gastlid van Wijnu Veghel; KBO Eerde, KBO Mariaheide, KBO Erp,Keldonk Boerdonk of KBO Zijtaart.
  • U gaat akkoord met betaling via een automatische incasso door Wijnu Veghel.
  • Betaling is mogelijk in 1 of 2 termijnen.
  • Prijs per persoon bij een tweepersoons kamer is € 429,00.
  • Toeslag voor een eenpersoons kamer bedraagt € 70,00
  • Bij annuleren na 7 februari bent u de reissom verschuldigd aan Wijnu. 
  • Wijnu Veghel heeft geen annulerings- of reisverzekering voor u afgesloten.
  • U dient een geldig reisdocument bij te hebben.
  • De reis valt onder verantwoordelijkheid van Brabant Expres. Zij voeren deze reis ook uit.

 

  • De plaats Hameln